Bjergbestigning

Sölden, Austria

€0,00

Bjergbestigning

Bjergbestigning - www.aktivostrig.dk
Bjergbestigning – www.aktivostrig.dk

Hvad er Bjergbestigning:

Bjergbestigning starter med vandreferier, så man får en idé om, hvordan det er at transportere sig selv og sit udstyr. Og man prøver at være i naturen over længere tid. Når man begynder at tænke på sin første vandretur med oppakning på ryggen, er det rarest at have nogen at gøre det sammen med. Ligesom det er bedst at have en makker til at bestige bjerge med. Selvom man har en kammerat med de samme lyster, kan man føle sig usikker på selv at organisere en tur. Der er mange ting at overveje. Hvordan kommer vi frem? Skal vi overnatte i hytte eller telt? Hvad gør man med mad, hvis man er væk fra byer i en uge? Hvad skal vi have med? Hvor lang tid? Der findes forskellige hjemmesider, hvor man kan hente forskellige råd og oplysninger om friluftsliv, selvfølgelig først og fremmest vores eget outsite.org, hvor flere også vælger at slutte sig sammen på weekendture.

Arrangerer ture

Hvis det hele virker lidt overvældende, eller hvis man er alene, er det en mulighed at tage på en organiseret tur. Man kan melde sig i en vandre/friluftsforening eller bruge et rejseselskab, der arrangerer vandre- eller trekkingture. Tager man med et rejseselskab, er man sikker på selskab og kan møde eventuelt kommende turmakkere. Og man slipper for planlægningen af mange detaljer. Mange rejseselskaber organiserer deres ture med mulighed for en dansk turleder. De fleste turledere er meget erfarne og gode at lære af.

Trekking

Trekking betyder bare vandring i bjerge. Det kan man gøre mange steder, og for en overkommelig pris kan man trekke indenfor Europas grænser. Italien, Frankrig, Østrig, Schweiz, Tjekkiet, Spanien byder på rigtig gode muligheder, og de fleste steder kan man komme billigt til med fly eller bus. Man kan også starte med at vandre i Danmark og blive overrasket over den natur, som alligevel findes herhjemme i små lommer. Har man lyst til lidt større vidder men mangler økonomiske midler, byder Norge, Sverige og Tyskland på storslåede naturoplevelser. Og man behøver blot at krydse grænsen mod syd eller Øresund.

 

Hvordan kommer jeg i gang?
Mange tror, det kræver hård træning og superform at kunne gå med en rygsæk. Men med den rigtige rygsæk, de rigtige sko og den rigtige pakning af rygsækken, behøver det ikke at være udpræget fysisk krævende. Man kan afpasse sine ambitioner og de første ture efter sin fysiske form og formåen. Det er en god idé at gå lange ture på forhånd og gerne med rygsækken på. I samme ombæring kan man så gå sko eller støvler til, så man undgår vabler. Når det er sagt, er det klart, at jo bedre fysisk form man har, jo bedre kan turen også blive. Fordi man anstrenger sig mindre og kan vandre med større overskud. Næsten enhver form for træning er egnet som forberedelse. Løb, cykling, svømning og lange gåture styrker fysikken. Har man meget vægt i rygsækken, kommer man også til at bruge musklerne i ryg, mave og arme godt.

Udstyr

Det store og evige emne er udstyr. Hvad kræver det at tage på vandretur? I princippet ingenting. Man kan vandre glad af sted i sine kondisko med sin gamle skolerygsæk på ryggen og regnfrakken i lommen. Der findes vandrehjem, Bed & Breakfast og kroer, som giver fine overnatningsmuligheder. Får man mod på lidt mere primitiv overnatning, kan et billigt festivaltelt fint bruges i en snæver vending. Ofte kan man låne sig frem til de første ture. For nogen går der så fuldstændig udstyrsmania i det, og de bliver fast inventar i udstyrsbutikkerne og bruger hver en klink på nyt og blæret udstyr. Så galt behøver det ikke at gå, og passer man ikke på, har man pludselig ikke råd til at tage af sted længere.

Får man smag for længere vandreture, er det en god idé at finde sig et par gode vandresko eller –støvler. Langsomt finder man ud af, hvad man selv har brug for, for at lave en god tur. Det bedste er at gøre sine egne erfaringer med tiden. Næsten alt udstyr holder i mange år, specielt hvis man holder sig til vandring i Skandinavien. Det behøver ikke være økonomisk krævende. Vi anbefaler, når træningen er begyndt, at man tager nogle begynderkurser i f.eks. DGI-Byen, hvor du lærer egen sikring, klatreteknik, hvordan sætter jeg topsikring, diverse nødvendig knob, hvordan skal min sele sidde – og ikke mindst en masse omkring sikkerhed. Vi anbefaler at man de første gange IKKE tager afsted alene, men sørge for at tage en klatre med, som har de nødvendige forudsætninger for at tage andre med. Vores erfaringer siger os, at ALT for mange kan kalde sig for klatre-instruktører, derfor skal du virkelig have tillid til, at ham/hende du tager med i virkeligheden også kan sit kram – det er DIN egen sikkerhed det handler om, og vi ved at der er alt for mange mennesker, der går rundt derude og kalder sig for B.S. Christiansen.

Vi vil anbefale dig, når du er sikker i din teknik, sikkerhed og færdigheder, at din første tur burde gå til Kullen i Sverige. Der er mange gode begynder ruter, som du iøvrigt kan læse om på nette eller finde i div. friluftsbutikker.

Hvor i Østrig, anbefaler aktivostrig bjergbestigning:

– Westendorf / www.kitzbuehel-alpen.com
– Ötztaler / www.oetztal.com
– Zillertal / www.zillertal.at

Hvem skal jeg kontakte, hvis jeg vil dyrke bjergbestigning?

Du kan kontakte de lokale bjergguider eller sportsbutikker, som tit laver ture.

Kan jeg kontakte nogle i Danmark, for mere information?

Du kan kontakte dansk klatreforbund www.dklaf.dk 

Skal man have udstyr med?
Hvis man er erfaren bjergbestiger, er man som regel mest tryk ved at have sit eget udstyr med og ved præcis, hvad det er man har. Ellers kan man trykt overlade det til den lokale bjergguide.

Bliv bjegbestignings instruktør?

www.dklaf.dk afholder klatrekurser. Ellers skal man kontakte, de lokale bjergguider.

Lad www.aktivostrig.dk hjælpe med at finde den perfekte by med det perfekte hotel der passer til dine behov.

Få 3 uforpligtende tilbud

Find og tryk på din by og se tilbude

Aktivitets video

Bjergbestignng

Bjergbestigning i Østrig

Bjergbestigning