Bjergbestigning

Sölden, Austria

€0,00

Bjergbestigning

Bjergbestigning - www.aktivostrig.dk
Bjergbestigning – www.aktivostrig.dk

Hvad er Bjergbestigning:

Bjergbestigning starter med vandreferier, så man får en idé om, hvordan det er at transportere sig selv og sit udstyr. Og man prøver at være i naturen over længere tid. Når man begynder at tænke på sin første vandretur med oppakning på ryggen, er det rarest at have nogen at gøre det sammen med. Ligesom det er bedst at have en makker til at bestige bjerge med. Selvom man har en kammerat med de samme lyster, kan man føle sig usikker på selv at organisere en tur. Der er mange ting at overveje. Hvordan kommer vi frem? Skal vi overnatte i hytte eller telt? Hvad gør man med mad, hvis man er væk fra byer i en uge? Hvad skal vi have med? Hvor lang tid? Der findes forskellige hjemmesider, hvor man kan hente forskellige råd og oplysninger om friluftsliv, selvfølgelig først og fremmest vores eget outsite.org, hvor flere også vælger at slutte sig sammen på weekendture.

Arrangerer ture

Hvis det hele virker lidt overvældende, eller hvis man er alene, er det en mulighed at tage på en organiseret tur. Man kan melde sig i en vandre/friluftsforening eller bruge et rejseselskab, der arrangerer vandre- eller trekkingture. Tager man med et rejseselskab, er man sikker på selskab og kan møde eventuelt kommende turmakkere. Og man slipper for planlægningen af mange detaljer. Mange rejseselskaber organiserer deres ture med mulighed for en dansk turleder. De fleste turledere er meget erfarne og gode at lære af.

Trekking

Trekking betyder bare vandring i bjerge. Det kan man gøre mange steder, og for en overkommelig pris kan man trekke indenfor Europas grænser. Italien, Frankrig, Østrig, Schweiz, Tjekkiet, Spanien byder på rigtig gode muligheder, og de fleste steder kan man komme billigt til med fly eller bus. Man kan også starte med at vandre i Danmark og blive overrasket over den natur, som alligevel findes herhjemme i små lommer. Har man lyst til lidt større vidder men mangler økonomiske midler, byder Norge, Sverige og Tyskland på storslåede naturoplevelser. Og man behøver blot at krydse grænsen mod syd eller Øresund.

 

Hvordan kommer jeg i gang?
Mange tror, det kræver hård træning og superform at kunne gå med en rygsæk. Men med den rigtige rygsæk, de rigtige sko og den rigtige pakning af rygsækken, behøver det ikke at være udpræget fysisk krævende. Man kan afpasse sine ambitioner og de første ture efter sin fysiske form og formåen. Det er en god idé at gå lange ture på forhånd og gerne med rygsækken på. I samme ombæring kan man så gå sko eller støvler til, så man undgår vabler. Når det er sagt, er det klart, at jo bedre fysisk form man har, jo bedre kan turen også blive. Fordi man anstrenger sig mindre og kan vandre med større overskud. Næsten enhver form for træning er egnet som forberedelse. Løb, cykling, svømning og lange gåture styrker fysikken. Har man meget vægt i rygsækken, kommer man også til at bruge musklerne i ryg, mave og arme godt.

 

Vi vil anbefale dig, når du er sikker i din teknik, sikkerhed og færdigheder, at din første tur burde gå til Kullen i Sverige. Der er mange gode begynder ruter, som du iøvrigt kan læse om på nette eller finde i div. friluftsbutikker.

Hvor i Østrig, anbefaler aktivostrig bjergbestigning:

– Westendorf / www.kitzbuehel-alpen.com
– Ötztaler / www.oetztal.com
– Zillertal / www.zillertal.at

Lad www.aktivostrig.dk hjælpe med at finde den perfekte by med det perfekte hotel der passer til dine behov.

Aktivitets video

Bjergbestignng

Bjergbestigning i Østrig

Bjergbestigning