Via Ferrata

Sölden, Austria

€0,00

Via Ferrata

Hvad er Via Ferrata?

Via Ferrata er italiensk og betyder jernsti og er en beskyttet klatre rute som findes i Alperne og visse andre steder. Essensen af en Via Ferrata er e fastlagt klatrerute, hvor man er sikret med stålwire, der løber langs ruten som er fastgjort til klippen. Ved hjælp af Via Ferratas udstyr, kan klatrere sikre sig til kablet, hvilket begrænser ethvert fald. Kablet kan også bruges som støtte til klatring, der er også andre klatre hjælpemidler, såsom jern trin, pinde, udskårne trin og endda stiger og broer. De tilbyder den relativt uerfarne udstyr til at nyde dramatiske positioner og adgang til de vanskelige toppe, som normalt er forbeholdt den erfarende bjergbestiger. Omvendt har de beskedne krav til udstyr, evnen til at gøre det alene, og potentialet til at dække en masse af jorden, betydning for, at Via Ferrata også kan appellere til den mere erfarne klatrer.

Via ferrata kan variere i længde fra korte ruter som tager mindre end en time, til lange, krævende alpine ruter, der dækker en betydelig afstand og højde (1000 meter til 3.300 meter).

Aktivøstrig.dk anbefaler gerne dette til hele familien, da det er en sikker måde at klatre på, selv på de stejleste klipper. Det er en god aktivitet for hele familien, og man kan vælge forskellige sværhedsgrader.

OBS. Hvis du/i rejser med børn, så har de fleste klatreparker i Østrig et krav ift. ens højde. Nogle parker går helt ned til 110 cm, hvor andre starter ved 130 cm.

Priserne ligger typisk på 25 € pr. voksen og 15 € pr. barn op til 15 år.

Lad www.aktivostrig.dk hjælpe dig med at finde hotel samt aktiviteter til din sommerferie.

God Ferie 🙂

Aktivitets video

via ferrata

Via ferrata

Via Ferrata i Østrig

Via Ferrata i Østrig